UN SANT JORDI A LES AULES

UN SANT JORDI A LES AULES

UN SANT JORDI A LES AULES

L’Institut Ramon Llull ha celebrat avui la seva pròpia diada amb la participació de pares, alumnes i professorat.

L’Institut Ramon Llull de Palma s’ha volgut sumar a la celebració de Sant Jordi, organitzant la seva particular diada. D’aquesta forma, i al llarg de tot el dia, s’han anat organitzant diferents activitats per fomentar la lectura, compartir temps entre l’alumnat i enriquir-se coneixent la cultura pròpia de les Illes Balears.

Així, amb tot l’institut decorat amb motius florals, roses, versos de poemes, cançons i cites universals, els actes han començat amb lectures a la fresca. Els estudiants de tots els cursos s’han distribuït pels diferents patis, escales i espais comuns per llegir en veu alta i gaudir d’un temps de lectura compartit, fent que avui els llibres siguin els protagonistes.

A més, s’ha organitzat un punt d’intercanvi de llibres (bookcrossing) perquè l’alumnat pugui intercanviar les seves obres preferides. Aquesta pràctica consisteix a deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar.

Arribada l’hora de l’esplai s’han organitzat diverses paradetes de venda de roses de tela i punts de llibre elaborats per l’alumnat. S’han venut també roses naturals. També s’ha realitzat una mostra de llibres coeducatius. Així mateix, tot s’ha complementat amb lectures dramatitzades musicals a càrrec de Bel Vila al violí i Borja Aguiló i Álvaro Vigara al piano, on han participat alumnes de primer d’ESO que han llegit fragments de les seves lectures preferides, i docents que han volgut compartir contes, poemes i creacions pròpies.

L’alumnat de 2n,3r,4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat ha preparat l’exposició d’art floral, formada per una columna de roses i una sèrie de cavallets que guiaven cap a dos murals on s’han exposat diversos treballs realitzats durant les darreres setmanes.

Finalment, l’acte ha conclòs amb l’entrega de premis d’un concurs de microrelats celebrat entre l’alumnat del centre. Els guanyadors han estat: en la categoria primer cicle d’ESO en la modalitat de llengua castellana, el primer premi per a Pía Sciarrotta Varela, el segon premi per a Júlia Amengual Sánchez, i un accèssit per a Carmen Sierra Samaniego. En la categoria segon cicle d’ESO en la modalitat de llengua castellana, el primer premi ha estat per Sara Cadena Rodríguez, el  segon per a Valentina Carvajal Porozo i el tercer premi ha sigut per a Carla Salvà Mieres. En la categoria de batxillerat en la modalitat de llengua catalana, el primer premi ha estat per Ayla Martens i el segon premi per Paula Lacerona.

Les activitats, organitzades pels departaments de llengües i dibuix, cerquen apropar a l’alumnat a la lectura i a la tradició de 23 d’abril, dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l’amor.